Print

Svečano otvorenje Hrvatskog doma Svinjarevci

 

U petak, 17. svibnja s početkom u 15:00 sati započelo je svečano otvorenje Hrvatskog doma Svinjarevci.

Na svečanom otvorenju nazočio je zamjenika župana Vukovarsko-srijemske županije gosp. Josipa Dabru te uz njega djelatnici županije, pročelnici, izaslanici razvojne agencije VSŽ, načelnici Općina, viječnici Općine Bogdanovci, načelnik Općine i njegovi zamjenici, te djelatnici Općine, predsjednici i članovi udruga i naravno naše Svinjarevčanke i Svinjarevčani.

Otvorenje doma rezanjem vrpce učinio ja načelnik Općine gosp. Barun i vijećnik gosp. Ivan Božić. Nakon toga gosp. Božić obratio se nazočnima uz nekoliko riječi te istakao važnost da nakon dugih 10 godina imamo Hrvatski dom Svinjarevci zahvaljujući radu sadašnjih i prijašnjih načelnika, zamjenika, vijećnika nebi uspjeli ovo realizirati.

Načelnik gosp. Barun također se obratio nazočnima te ukazao na važnost da se nalazimo u prvoj seoskoj prijestolnici Vukovarsko-srijemske županije, u Svinjarevcima koji nakon dugogodišnjih ulaganja unutar dvije godine gdje je uloženo preko 850.000,00kn danas smo otvorili Hrvatski dom Svinjarevci u vrijednosti više od 1.650.000,00kn koja su plaćena u cijelosti u 100%-tnom iznosu proračunskim sredstvima Općine Bogdanovci. Osim toga istaknuo je da je plan da se napravi spomen soba za sve žrtve, civile i branitelje Svinjarevaca u spomen na njih jer danas se nalazimo u mjesnom odboru Svinjarevci prvi puta nakon Domovinskog rata na pravom mjestu. Naposljetku načelnik se zahvalio na radu bivših načelnika, zamjenika i vijećnika jer bez njih nebi došli do željenog cilja.

Zatim zamjenik župana gosp. Dabro uz javno obraćanje dotaknuo se važnosti slavonskog sela kao što su naši Svinjarevci i prenio pozdrave našega župana gosp. Galića. Istaknuvši da je županija spremna pomoći i u realizaciji spomen sobe za naše branitelje. Pohvalu na realizaciji projekta i zahvalio se na suradnji Općine Bogdanovci.

Nakon javnih obraćanja uslijedio je obilazak cijelog Hrvatskog doma Svinjarevci te prigodni domjenak u sklopu doma uz zvuk slavonske tamburice.

Ovim putem zahvaljujemo se svima na potpori, radu, dolasku sa kojim su uveličali svečano otvorenje Hrvatskog doma Svinjarevci.