Print

Fajferica gastro show

 

Prvi Fajferica gastro show održava se u Poljoprivrednom poduzetničkom inkubatoru u Drenovcima na kojem prisustvuju načelnik Općine, zamjenik te djelatnici u suradnji sa Vukovarsko-srijemskom županijom.

Na prvom Fajferica gastro showu kao što samo ime kaže bit će predstavljena naša crna slavonska svinja – Fajferica kroz gastro-enološki ali i znanstveno-stručni skup.

Cilj uz pomoć vrhunskih znanstvenika i stručnih analiza otkloniti negativan predznak sa svinjskog mesa kao nezdravog mesa. Pokazati i dokazati da su masnoće u svinjskom mesu nepravedno prikazane kao negativne, već su poželjan izvor prirodnih aminokiselina. 

Uz pomoć vrhunskih kuhara iz Vukovarsko-srijemske županije predvođenih chefom Tomislavom Špičekom želimo prikazati meso autohtone pasmine Fajferica, kroz moderne recepte i ne tradicionalnu pripremu, vrhunske zalogaje kojeg se ne bi postidili niti najbolji Michelin restorani. 

Nije Slavonija, Baranja i Srijem samo dobra hrana i dobra kapljica. 

Na ovom gastro showu prikazuje se specifičnosti, raznolikosti i raznovrsnosti koje Slavonija, Baranja i Srijem nude uz vrhunski zalogaj i kapljicu.