Print

Dan Općine Bogdanovci - sudjelovanje kulturno umjetničkih društava sa područja Općine Bogdanovci i koncert klape "Sv. Juraj" hrvatske ratne mornarice

 

Početak večeri otvorila je udruga Rusnak sa svojim pjevanjem tradicionalnih pjesama rusina u Republici Hrvatskoj. Nakon njih nastupali su muški članovi KUD-a Joakim Hardi Petrovci sa pjesmama autohtonih pjesama rusinskog kraja koje se prenose sa generacije na generaciju. Zatim iz naših Svinjarevaca KUD "Dukati" predstavili su nam uz svoje tamburaše u punom sjaju nošnje naših snaša uz spletu pjesama kroz ples i pjesmu. Te na kraju domaćin iz Bogdanovaca, KUD "Seljačka sloga" svojim glasovnim sposobnostima iznenadili su publiku te koreografijom uz radne nošnje ovoga kraja ponovno potvrdili da su zasluženo u vrhu KUD-ova Vukovarsko-srijemske županije.

Sve udruge koje su sudjelovale u kulturnoj manifestaciji uručene su im od strane načelnika Općine Bogdanovci zahvalnice za svoj doprinos u promoviranju kulture i baštine svoga kraja.

Točka na i večeri bio je koncert klape "Sv. Juraj" hrvatske ratne mornarice koji su oduševili svojim pjevačkim sposobnostima i potvrdili da su najljepši glasovi sa juga lijepe nam naše domovine.

"Iznimno nam je zadovoljstvo danas na dan općine Bogdanovci i na dan branitelja Bogdanovaca pjevati iz sveg glasa za sve hrvatske branitelje, za mjesto Bogdanovce koji su dali sve za domovinu hrvatsku, ovo je najmanje što možemo učiniti za sve Vas" - istaknuo je vodeći pjevač Marko Bralić.

Nakon mnoštva pjesama načelnik Općine se obratio nazočnima te dao poklon klapi Sv. Juraj znak pažnje u sjećanje na ovaj dan te se zahvalio svim udrugama koje su pomogle u organizaciji dana općine Bogdanovci.

Nakon koncerta uz zvuk tamburice branitelji UHDDR-a Bogdanovci i LD Sokol Bogdanovci podijelili su čobanac svim gostima te naše vrijedne djelatnice Programa Zaželi podijelile su domaće kolače koji su nestali u tren oka.

Još jednom zahvaljujemo se svima i želimo Vam čestitam dan Općine Bogdanovci i dan branitelja Bogdanovaca!