Print

Dan Općine Bogdanovci - Svečana sjednica

 

Nakon polaganje vijenaca uslijedila je svečana sjednica u Hrvatskom domu Bogdanovci s početkom u 15h.

Na svečanoj sjednici nazočili su izaslanici ministarstva obrane, hrvatskih branitelja, regionalnog razvoja i fondova Europske unije, saborski zastupnik, zamjenik župana te mnogi gradonačenici i načelnici lokalnih samouprava Vukovarsko-srijemske županije, predsjednik savjeta mladih VSŽ te mnogi drugi.

Otvorenje svečane sjednice započeo je govorom predsjednika vijeća Općine Bogdanovci gosp. Mihajlovića koji je istaknuo rad vijeća i dan 05. svibnja zašto je izabran kao dan Općine Bogdanovci. " Dana 05. svibnja 1991. godine nenaoružani mještani Bogdanovaca zaustavili su kolonu tenkova JNA i time ispisali povijest Republike Hrvatske i početak obrane bivše općine Vukovar" - istaknuo je gosp. Mihajlović.

Nakon predsjednika vijeća, načelnik Općine Bogdanovci gosp. Barun pozdravio je sve prisutne goste te se zahvalio na njihovoj nazočnosti i istaknuo rad Općine tijekom cijele 2018-te godine o kojoj mještani Bogdanovaca po prvi puta mogu čitati u prvom Godišnjaku Općine Bogdanovci. Unatoč rečenim pozitivnim pomacima rada Općine načelnik je istaknuo projekte i ustrajan rad koji je potreban kako bi se projekti realizirali na dobrobiti mještana Općine.

Uslijedio je govor zamjenice ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije gđa Bilić koja je pohvalila rad tima načelnika Općine i pozvala na daljnje zalaganje peijava na natječaje koji direktno mogu utjecati na mještane njihovom realizacijom.

Nakon gđa. Bilić obratio se nazočnima gosp. Barna, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije koji unatoč pozdravima zahvalio na pozivu te pozvao načelnika i njegove djelatnike na daljnje zalaganje uz otvorena vrata županije u svrhu pomoći i realizaciji projekata te je posebno istaknuo riješavanje problematike sigurnosti prometa izgradnjom kružnog toka. "U nadi za bolje sutra zajednički možemo ostvariti sve."- istaknuo je Barna.

Nakon obraćanja gostiju načelnik je podijelio zahvalnice svim udrugama koje su sudjelovale u obilježavanju dana Općine Bogdanovci.

Ovim putem zahvaljujemo se svima na nazočnosti na svečanoj sjednici Općine Bogdanovci.