Print

Vukovarski križni put na Putu spasa

 

- 13.04.2019. u 09:30 sati.

Put spasa ili "Kukuruzni put" bio je tijekom ratne opsade Vukovara 1991. godine jedini i najkraći prolaz za branitelje koji su te godine u jesen dolazili braniti grad na Dunavu, a nakon sloma obrane njime su se branitelji i civili nastojali probiti do pet kilometara udaljenih Bogdanovaca i slobodnoga vinkovačkog područja.

U spomen na navedeno, prva molitva Vukovarskog križnog puta održana je u subotu uoči Cvjetnice 2010. godine u kojoj je sudjelovao veliki broj branitelja i Vukovaraca. U zahvalno sjećanje onima koji su na Putu spasa darovali svoje živote i zahvalni Bogu za one koji su po sretnom izlasku doživjeli slobodu novoga života, tradicionalno se godinama moli pobožnost križnoga puta svake godine u subotu uoči Cvjetnice.

Pozivamo Vas u subotu 13. travnja 2019. u 09:30 sati okupimo kod Zavjetne kapelice uz vukovarsku oblizanicu (ulica Matice hrvatske) i u molitvenom ozračju, promišljajući otajstva Kristovog križnog puta, zajedno prođemo putem do ulaska u Bogdanovce, putem koji je za mnoge naše sugrađane bio put spasa. Da se nikad ne zaboravi.

Župnik župe BDM Kraljice Mučenika vlč. Zvonimir Martinović