Print

Obilježavanja pada grada Vukovara, 18.11.2018.

 

Program obilježavanja stradanja grada Vukovara započeo je Marijanski zavjet za domovinu koji su od Vinkovaca poslije svete mise u ponoć krenuli prema Vukovaru. Na putu prema samom Vukovaru imali su kratki odmor uz okrijepu, oko 4h ujutro, u Hrvatskom domu Bogdanovci.

U jutranjim satima oko pola 8h kao i svake godine pješice uputila se delegacija naših branitelja iz Orašja, Domaljevca, Livna gdje su na trgu dr. Franje Tuđmana u Bogdanovcima položili vijenac i zapalili svijeće za sve civile i branitelje te nastavili put ka Vukovaru kao što je i bio jedini put u Domovinskom ratu.

Torcida Split je posjetila Bogdanovce, polozili su vijenac i zapalili lampione na spomen obiljezju te se uputili u Spomen dom Bogdanovci. Nakon kratkog obraćanja načelnika Općine gosp. Baruna uslijedila je slika ispred murala na zgradi Općine u izradi kojoj su sudjelovali i pomogli navijači Torcide u cilju prepoznavanja važnosti Bogdanovaca u hrvatskoj povijesti.

Odlaskom na obiljezavanje stradanja grada Vukovara mladi iz mjesta Bogdanovci nosili su zastavu Republike Hrvatske u koloni sjećanja.