Print

27. obljetnici sjećanja na teška stradanja civila i branitelja

 

Zahvaljujemo se visokom pokroviteljstvu predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, njenom izaslaniku umirovljenom generalu Mladenu Markaču. Zahvaljujemo se našoj ministrici Gabrijeli Žalac koja već drugu godinu za redom dolazi u ime ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova te ovaj put i u ime predsjednika vlade Republike Hrvatske gosp. Andreja Plenkovića. Zahvaljujemo se našoj saborskoj zastupnici Marijani Balić. Izaslanicima veleposlanstva Albanije i Kosova, cijenjenim braniteljima, poštovanim obiteljima, dragim Bogdanovčankama i Bogdanovčanima.

Iznimno nam je drago što je Klapa "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice otpjevala svetu misu u crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića i što je svojim glasovima potaknula suza poštovanja i ponosa u grudima.

Možemo reći da dragi naši učenici područne škole Bogdanovci su bili glavni akteri protokola jer njihovom izvedbom pokazali su da Bogdanovci imaju budućnost u nadi za bolje sutra.

Vjerujemo da svi koji su došli sa tugom u srcu, gorčinom možda i srdžbom, danas otišli sa ponosom i nadom u srcima proživljavajući ovaj dan sa pijetetom prema svim braniteljima i civilima Bogdanovaca. Nakon drugo godina za Bogdanovce se čuje, za Bogdanovce se zna i što je možda najbitnije vidi.

Zahvaljujemo se još jednom svima uživajte u fotografijama.