Print

Obilje događaja u našoj Općini

 

U nedjelju 14. listopada započelo je jutro sa otvorenjem Općinskog lova u Svinjarevcima kod Lovačke udruge "Fazan". U organizaciji samog općinskog lova sudjelovala je Općina Bogdanovci uz načelnika gosp. Baruna i zamjenika gosp. Pavlovića.

Proslavu otvorenja lova slavilo je lovačka udruga "Sokol" Bogdanovci u doli kod Gospe.

Lijep dan koji je sredinom ovog dana punog aktivnosti obilježila je 11. Stare sportske igre mjesta u kojima žive Rusini u Republici Hrvatskoj pod nazivom "Rutheniada" koja se održala na stadionu NK Petrovci. Sportske igre su u organizaciji Koordinacije rusinske nacionalne manjine Republike Hrvatske, a ove godine u suradnji sa Općinom Bogdanovci. Nakon obilja igara u kojoj su se i bacili na probu župnik Vladimir Sedlak, predsjednik udruge Rusnak gosp. Mijo Šajtoš, učiteljice djece i načelnik Općine gosp. Barun sa svojim djelatnicima.

Sunčan dan koji su djeca sigurno upamtila pod jakim natjecajteljskim duhom!

Udruga žena Svinjarevci obilježila je Međunarodni dan seoske žene u Vatrogasnom domu Svinjarevci. Zajednički sa udrugama žena iz Starih Jankovaca, Novih Jankovaca, Tovarnika, Vukovara i ostalih organizirali su zabavne igre i druženje. Tijekom prigodnog domjenka iznenađenje pred pedesetak pripadnica lijepšeg spola, članovi Lovačke udruge "Fazan" Svinjarevci dovezli su tamburaše koji su oduševili prisutne.

Zaokružen dan pun aktivnosti, međusobnog uvažavanja i dječjeg osmjeha koje je bit jedne zajednice! Zahvaljujemo udrugama na njihovom zalaganju i njihovim članovima na ukazanom trudu. Do iduće godine!