Print

Program "Zaželi - program aktivacije žena u lokalnoj zajednici"

 

Na području Općine Bogdanovci ukupno nezaposlenih osoba imamo 148 od tog broja 98 su pripadnice ženskog spola. Naš projekat koji smo radili u suradnji sa Lokalnom akcijskom grupom Srijem uspjeli smo uz njihovu pomoć ostvariti maksimalan broj žena koje možemo zaposliti. 

Dobili smo 30 osoba koje možemo zaposliti na više od dvije godine te ujedno i voditelja i asistenta za koje je raspisan natječaj. Nadamo se u kraćem razdoblju početkom iduće godine da ćemo raspisati i natječaj za ostalih 30 teško zapošljivih žena na području Općine Bogdanovci te započeti programom aktivacije žena u lokalnoj zajednici. 

Na temelju Vukovarsko-srijemske županije odobreno je do sada 207.184.696,39kn, od toga LAG Srijem 17.38%. Među članovima LAG-a Srijem koji je i Općina Bogdanovci član od osnutka 2010. godine zaposlit će se 261 osoba od toga 239 žena,11 voditeljica i 11 asistenata. 

Ovo je veliki pothvat za našu županiju i našu Općinu. O daljnjim informacija svakako ćemo Vas informirati putem facebook stranice i službene stranice Općine Bogdanovci.