Print

Seoska prijestolnica Svinjarevci 2017.

 

PJESNIČKA VEČER, GLAZBA, IZLOŽBA

U subotu 28.listopada.2017. održat će se PJESNIČKA VEČER u 19 sati, Vatrogasni dom, Svinjarevci. Povodom "23. Dana Josipa i Ivana Kozarca" a u sklopu pilot-projekta "Seoske prijestolnice Vukovarsko-srijemske županije - Svinjarevci 2017." na pjesničkoj večeri koju vodi Mateja Maričić, mag. educ. philol. croat. sudjelovat će 4 pjesnika i književnika: Franjo Nagulov, Nikola Mihaljević, Dražen Brandić, Mirko Stapić (u književnom djelu večeri) uz glazbenu pratnju Željka Vrtarića i Vedrane Vrtarić - Veky (gitara, klavijatura). Dok će par riječi o samim Danima Josipa i Ivana Kozarca reći Martin Grgurovac, predsjednik Građanskog društva "Moji Vinkovci".

Za potpuni doživljaj uz glazbu i pjesnike biti će postavljena i IZLOŽBA "Umjetnost se vraća Svinjarevcima" (umjetnička djela nastala na likovnoj koloniji "HDLU Vinkovci - Svinjarevcima").
Nakon završetka programa predviđen je i prigodni domjenak.

Uz postavljanje stopa sv. Martina istoga dana, a izuzev završne konferencije i predstavljanja rezultata ovo je posljednja aktivnost u našem programu i zato Vas pozivamo da svojom nazočnošću oplemenite ovaj događaj.