Print

21. Bogdanovačke folklorne večeri

 

Dana 26. svibnja 2018. održane su 21. Bogdanovačke folklorne večeri koje tradicionalno organizira KUD "Seljačka sloga" iz Bogdanovaca. U samoj večeri svojim nastupima sudjelovali su: KUD "Kolo" iz Narda, MKD "Braća Miladinovci" Osijek, Šokačka grana Osijek, KUD "Veseli šokci" Punitovci i KUD "Slavonija" Gornji Andrijevci.

Prije početka manifestacije načelnik Općine gosp. Barun u vijećnici Općine Bogdanovci imao je doček svih predstavnika KUD-ova te nakon sastanka uputio ih je u Spomen dom Bogdanovci gdje ih je upoznao sa prošlošću mjesta Bogdanovci posebice kroz Domovinski rat. Nakon toga zajednički uz predsjednika KUD-a Seljačka Sloga Bogdanovci, gosp. Tadijanovića položili su vijenac i zapalili lampion za sve poginule i nestale u Domovinskom ratu uz prigodnu molitvu.

Po prvi put uz same nastupa program su uveličali štandovi Udruga i domaćih rukotvorina te vožnja fijakerom i jahanje koju su sami Bogdanovčani uveličali vožnjom djece kroz selo.

Nakon folklornih nastupa do kasnih jutarnjih sati zabavljali su tamburaški sastav "Žeteoci" koji su opravdali svoje ime kao jedni od najboljih tamburaških sastava slavonije.

Glavni pokrovitelj manifestacije je Općina Bogdanovci.

Zahvaljujemo se svim mještanima Bogdanovaca koji su se pokazali kao pravi domaćini, gostima i uzvanicima iz cijele nam slavonije što nisu dopustili sviračima da naprave pauzu.
Zahvaljujemo vrijednim udrugama i OPG-ovima što su nam pomogli pri organizaciji prvog sajma u Bogdanovcima.
Zahvaljujemo se Vukovarsko - srijemska županija - Službena stranica što su pomogli KUD-u kako bi se tradicija i kulturna baština nastavila i širila.
Zahvaljujemo se gradu Vukovar što su na svoj način pripomogli u organizaciji ove večeri.
Zahvaljujemo se Komunalac doo Vukovar što su svojim doprinosom radom pomogoli u organizaciji 21. Bogdanovačkih foklornih večeri.

Do godine u istom ruhu!