Print

26. obljetnica 106. HVO br Orašje

 

„Zajedno u ratu, zajedno u miru“, moto je pod kojim je obilježena 26. obljetnica 106. HVO br Orašje, u utorak 15. svibnja. Program obljetnice započeo je u 10:00 sati polaganjem vijenaca na Spomen obilježju u „Polju“ u Vidovicama za poginule branitelje iz Republike Hrvatske, a nastavio se Sv. misom u 11:00 sati u crkvi Bl. Aljozija Stepinca u Orašju.

Nakon toga, u 12:30 sati uslijedilo je polaganje vijenaca na središnjem Spomen obilježju u parku u Orašju, a u 13:00 sati u kino-dvorani se održala svečana sjednica 106. HVO br Orašje, na kojoj su se podsjetiti na ratni i povijesni put ove legendarne brigade iz koje je život za obranu svojega doma i ognjišta dao 271 pripadnik, a više od 1.000 ih je ranjeno. Na rođendan brigade i ove se godine opravdalo se očekivanje velikog broja gostiju, prijatelja i suboraca te dužnosnika iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji će se ponovno pokloniti žrtvama stradalim na ovome području.

Niz godina branitelji iz grada Orašja i okolice dolazeći na obilježavanje pada grada Vukovara dolaze u Bogdanovce kako bi odali počast svim žrtvama Domovinskog rata. Njegujući ovo prijateljstvo načelnik Općine Bogdanovci gosp. Barun nazočio je obilježavanju 26.-te obljetnice 106. HVO br. Orašje.