Print

U Vukovarsko-srijemskoj županiji boravi ministar državne imovine doc.dr.sc. Goran Marić

 

Danas je u radnoj posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji ministar državne imovine doc.dr.sc.Goran Marić.

Na sastanku se definiralo koje su mogućnosti korištenja državnih nekretnina u jedinicama lokalne samouprave, a koji bi mogli biti iskorišteni u konkretne svrhe.

Sastanku su nazočili župan Božo Galić kao domaćin, predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković, zamjenik župana Damir Barna, a aktivno su sudjelovali i gradonačelnici i načelnici naše županije, postavljajući konkretna pitanja koja su ih zanimala, kako i na koji način brže rješavati korištenje državne imovine.

Načelnik općine gosp. Barun iznio je katastarske čestice godinama riješavaju na ministarstvu državne imovine. Jedna od tih su dvije čestice u Bogdanovcima na ulazu u mjesto sa Vukovarske strane, zatim Lovački dom Bogdanovci, u mjestu Svinjarevci u samom centru mjesta čestica koja je pod vlasništvom RH želimo prebacit na Općinu kako bi to zemljište mogli iskoristiti za buduće projekte i uređenja dječijeg parka. Naravno i u katastarskoj općini Petrovci želimo riješit problematiku Lovačkog doma Petrovci kako bi ga odvojili parcelizacijom od Dubrovačke šume koja se nalazi na ulazu u mjesto Petrovci od strane Općine Stari Jankovci.

Vjerujemo da ovim direktnim pristupom ćemo riješiti katastarske čestice na područiju Općine Bogdanovci.