Print

Dan Općine Bogdanovci 05. svibnja 2018. u Petrovcima - Svečana sjednica

 

Nakon polaganja vijenaca u Domu kulture Petrovci započela je svečana sjednica Općine Bogdanovci. U samom početku svečane sjednice predsjednik vijeća gosp. Mihajlović obratio se nazočnima uz pozdrav i kratko obrazloženje koje je zapravo značenje dana 05.svibnja i kakvu povijesnu važnost ima za općinu, za mjesto Bogdanovce i za Republiku Hrvatsku.

Nakon prigodnog govora predsjednika vijeća, obratio se nazočnima načelnik Općine gosp. Barun te pokazao svoj rad unutar prve godine mandat. Apliciranje projekata koje direktno utječu na građane naše Općine i ujedno je govorio o težini samog posla. Kako rad i trud mjesecima možemo tako brzo pasti u vodu, ali sa druge strane utjecanjem pozitivno na nečiji život je glavni cilj posla načelnika. Budućnost i cilj za bolje sutra.

Uslijedila je dodjela zahvalnica svim udrugama mjesta Petrovci koji su svojim radom uveličali dan Općine. Ubrzo smo došli do najbitnije dijela, a to je dodjela priznanja trima osobama iz sva tri naselja Općine koji su svojim radom na svim poljima od obrazovanja, športa, kulture utjecali na razvoj mjesta.

Gđa. Ana Božić iz Svinjarevaca je dobila priznanje zahvaljujući njenom nesebičnom radu u područnoj školi Svinjarevci gdje je provela 40 god rada gdje i danas uživa u svojoj mirovini u svojim Svinjarevcima.

Gosp. Marijan Almaš iz Bogdanovaca dobio je priznanje zahvaljujući njegovim angažmanom u DVD-u Bogdanovci, KUD Seljačka sloga Bogdanovci, NK Croatia Bogdanovci, gosp. Almaš je 100% hrvatski invalid koji je napisao već 2 zbirke pjesama koje usko povezuju Boga, vjeru, njegov život i Bogdanovce. U ožujku ove godine izašao je dokumentarni film "14 prepreka" koji je film o životnim preprekama gosp. Almaša. Od prije rata, za vrijeme rata i nakon rata, kako on sam kaže uz dragog Boga sve je moguće.

Gosp. Petar Kiš iz Petrovaca dobio je priznanje Općine Bogdanovci zahvaljujući njegovom nesebičnom radu u DVD-u Petrovic, KUD Joakim Hardi Petrovci, dugogodišnjem mandatnom članu mjesnog odgovara Petrovci. Svi znaju gosp. Kiša koji je neprekidno ulagano svoje vrijeme u svoje Petrovce.

Dodjelama priznanja završila je svečana sjednica Općine Bogdanovci te uz uzvanike i goste uslijedio je prigodni domjenak u Sokolani Petrovci.

 

https://www.facebook.com/opcinabogdanovci91/posts/1913008795397789