Print

Dan Općine Bogdanovci 05. svibnja 2018.

 

U Bogdanovcima u 13h oglasile su se vatrogasne sirene i zvona mjesne crkve jer prije 27 godina dana 05. svibnja 1991. godine Bogdanovčanke i Bogdanovčani izašli su nenaoružani na ulice i zaustavili 17 tenkova JNA koja se zaputila iz smjera Marinci prema Vukovaru. To je dan koji nije samo povijesni za mjesto Bogdanovce već i povijesni dan gdje su ljudi pred sam početak rata nenaoružani zaustavili tenkove svojim tijelima ne puštajući i dajući vremena gradu Vukovaru za obranu.

Na polaganju vijenaca nazočio je zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije gosp. Dabro, predstojnik ureda župana gosp. Beljo, načelnik Općine Bogdanovci gosp. Barun, predsjednik vijeća Općine Bogdanovci gosp. Mihajlović, predsjednik mjesnog odbora gosp. Ergović, predsjednik UHDDR-a gosp. Gelo, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinkog rata Vukovar i župnik župe Kraljice mučenika gosp. Čaplar.

Nakon polaganja vijenaca uslijedila je prigodna molitva za sve poginule, nestale branitelje i civile u Domovinskom ratu, te nakon molitve započela je Sveta misa u crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Bogdanovcima

 

 

https://www.facebook.com/opcinabogdanovci91/posts/1912985362066799