Print

PROSTORNO UREĐENJE NAŠIH PETROVACA

Općina Bogdanovci će u Petrovcima dana 07.05.2018. godine započeti s radovima uređivanja samoga centra. Kako je na slici prikazano, prostor ispred zgrade mjesnog odbora dobit će potpuno novi izgled, čime će se znatno poboljšati vizualni dio centra našega sela.

Prostor koji je trenutno ispunjen sitnim kamenjem bit će zamijenjen zelenom travnatom površinom, a stara fontana koja dulje vrijeme nije bila u funkciji, bit će u potpunosti uklonjena. Postavit će se i četiri nove betonsko drvene klupe zajedno s dva betonska koša za smeće. Uz to, posadit će se ukrasno drveće i bilje kako bi se time centar sela još dodatno uredio.Veliki prazni prostor ispred pošte i ulaza u ambulantu opće medicine također će se urediti. Postavit će se zeleni otok, odnosno veća zidana žardinjera ispunjena zemljom i ukrasnim biljemuz koju će se postaviti i klupe. Time bi stanovnici Petrovaca dobili više mjesta za druženje i provođenje slobodnog vremena u centru sela. Također će se osigurati i mjesto za parkiranje bicikala postavljanjem stalaka za bicikle. Uzduž staze postavit će se i nekoliko ukrasnih žardinjera koje će odvajati prostor za pješake od samog prostora namijenjenog za parkiranje motornih vozila.

U prostorno uređenje selabit će uključen i veliki križ smješten u centru Petrovaca. Stara boja i oronula žbuka bit će u cijelosti uklonjena, a brušenjem, premazivanjem i lakiranjem ograde, obnova križa bit će u potpunosti završena.Općina Bogdanovci će ovakvim prostornim uređenjem svakako pomoći u daljnjem razvoju i napretku Petrovaca.

Autor: Irena Nađ