Print

U Petrovcima obilježen svjetski dan bolesnika

 

U utorak, 13. veljače 2018. u vijećnici mjesnog odbora Petrovci uposlenici programa „ZAŽELI“ s područja naselja Petrovci skupa s petrovačkim župnikom mr.sc. Vladimir Sedlakom obilježili su prigodnom susret-radionicom po prvi puta na području općine Bogdanovci svjetski dan bolesnika.
Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače ili približnim danom, u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.
Svrha obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika i osoba s posebnim potrebama.
Namjera ovoga dana je i prisjetiti se, te zahvaliti svima onima koji skrbe o bolesnicima, a to su zdravstveni i nezdravstveni radnici te brojni drugi djelatnici i volonteri koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih što je u svom izlaganju istakao vlč. Sedlak koji je pri završetku susreta svim djelatnicama podijelio primjerak poruke pape Franje upućene za svjetski dan bolesnika.
Idući smjernicama onoga što se je ustanovljavanjem svjetskoga dana bolesnika na prijedlog sv. pape Ivana Pavla II. u društvu htjelo postići, na prijedlog župnika, a u dogovoru s voditeljicom projekta „Zaželi“ gđom Karmelom Kapular i gđicom Irenom Nađ ovaj dan je prigodno i svečanije obilježen i na području naše općine kako se to, u ostalom, već godinama čini diljem Hrvatske kada su u pitanju djelatnici ili volonteri koji skrbe o bolesnima i potrebitima kao što to čine radnice uposlene projektom „Zaželi“.