Print

Obilježavanje pada sela Petrovci

 

Na današnji dan 01. listopada 1991. prije 26 godina mjesto Petrovci je posustalo pred srpskim agresorom koji je odnio velike žrtve mještana Petrovaca. Prisjećajući se njih i za buduće naraštaje da znaju šta se dogodilo, da znaju koji doprinos su mještani Petrovaca dali, da znaju da su svojim životima branili našu domovinu.

Polaganje vijenaca na mjesnom groblju Petrovci u ime Vukovarsko-srijemske županije polagao je vijenac zamjenik župana gosp. Josip Dabro, zatim Općina Bogdanovci načelnik gosp. Barun, zamjenici gosp. Pavlović i gosp. Međeši te predsjednik Općinskog vijeća gosp Mihajlović. Položili su vijence i vijeće mjesnog odbora Petrovci, UHDDR Petrovci, Udruga obitelji i stradalih u Domovinskom ratu iz Boderišta (BIH), KUD "Joakim Hardi" Petrovci, NK Petrovci te političke stranke.

Prigodnom molitvom vodio je velečasni Vladimir Sedlak. Nakon polaganje vijenaca i molitve položili smo vijenac na spomeniku ispred NK Petrovci te ujedno za poginulog branitelja iz Svinjarevaca Cvitko Budeš dočasnika Hrvatske vojske.

Gosp. Dabro sa načelnikom gosp. Barunom uputili su se u prostorije UHDDR-a Petrovci prije svete mise gdje su vidjeli kako udruga funkcionira i odlučili za daljnju suradnju županije i općine sa udrugom.

U župi Pokrova presvete Bogorodice Petrovci održana je sveta misa za sve poginule i nestale branitelje i civile u Domovinskom ratu.

Neka im je vječna slava i hvala.