Print

90. Obljetnica osnutka DVD-a Bogdanovci

 

Dana 23.rujna 2017. godine dobrovoljno vatrogasno društvo Bogdanovci obilježilo je svoju 90-tu obljetnicu osnutka. Na službeni poziv odazvali su se i počastili svojim prisustvom ispred Vukovarsko-srijemske županije gosp. Josip Dabro, načelnik Općine Tompojevci gosp. Zvonarić, Vatrogasna zajednica Vukovarsko-srijemske županije gosp. Zdenko Jukić i Krešimir Jelić, DVD Svinjarevci, DVD Petrovci, DVD Nuštar, DVD Tompojevci, DVD Stari Jankovci, DVD Slakovci, DVD Tovarnik, DVD Privlaka te ujedno članovi općinsko vijeća Općine Bogdanovci, članovi mjesnog odbora Bogdanovci i predstavnici udruga mjesta Bogdanovci.

Prema protokolu održana je sveta misa u crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Bogdanovcima na kojoj je naš župnik Dejan Čaplar lijepom propovijedi ukazao na važnost ljudi, važnost Boga i važnost samog vatrogastva. Zahvaljujemo se na riječima potpore.

Nakon polaganje vijenaca obišli smo spomen dom i novo uređen vatrogasni dom koji možete vidjeti u priloženim slikama kako je bilo prije, za vijeme radova i danas. Moramo istaknuti samo zalaganje, trud i rad članova DVD-a Bogdanovci od starijih do posebno mlađeg uzrasta koji su svojim nesebičnim zalaganjem obnovili dom i pokazali kako se sve može. Uz financijsku pomoć Općine Bogdanovci načelnik je želio pomoći DVD-u da uspiju u svom naumu i to su pokazali. Hvala im na tome.

Posebne plakete predsjednik DVD-a Bogdanovci Dalibor Katić uručio je Vukovarsko-srijemskoj županiji, Zajednici vatrogasnih postrojbi VSŽ, Općini Bogdanovci i Komunalac d.o.o. za pruženu pomoć i podršku u njihovom radu.

Čestitamo DVD-u Bogdanovci na 90-tom rođendanu, želimo svu sreću i još puno godina nesebičnog rada za sigurnost mještana Bogdanovaca!

(U priloženom albumu možete vidjeti same radove na vatrogasnom domu i obilježavanje obljetnice)