Print

OSNAŽIVANJEM DO BOLJE INTEGRACIJE

 

Udruga žena Vukovar provodi trogodišnji program pod nazivom „OSNAŽIVANJEM DO BOLJE INTEGRACIJE“ koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Vukovar i Centar za socijalnu skrb Vukovar.
Ovaj program je svojevrsni nastavak programa, „Podrška ženama u nepovoljnom društvenom položaju“ kojeg smo proveli za razdoblje od 2014. – 2017. godine.
Ovim programom djelovat će se u cilju osnaživanja, poboljšanja kvalitete života te stjecanja novih, korisnih znanja i vještina socijalno osjetljivih skupina- nezaposlenih žena, žena korisnica socijalne pomoći, korisnica Sigurne kuće te osoba treće životne dobi.
Radionice pod nazivom „Poboljšanje kvalitete života,psihofizičkog zdravlja te prevladavnje stresa“ koje vodi Andreja Jurić, održavat će se i u ruralnim područjima naše županije, kako bismo postigli regionalnu dostupnost ovih usluga te na ovaj način omogućili razvoj alternativnih i inovativnih usluga za korisnice kojima su iste usluge nedostupne. Odabrali smo tri Općine- Bogdanovci, Trpinja i Stari Jankovci.

Prvu radionicu „Poboljšanje kvalitete života, psihofizičkog zdravlja te prevladavnje stresa“ održat ćemo u prostorijama Općine Bogdanovci, dana 27.7.2017 od 10 do 11 sati zajedno sa Policijskom upravom Vukovarsko srijemskom – Uredom načelnika. Predavanje na temu izazovi sigurnosti i samozaštita održat će policijska službenica za prevenciju Marina Bukal. 
Cilj ovih radionica je osmisliti i osvijestiti načine pozitivnog mišljenja, povećati osjećaj samopoštovanja i samopouzdanja učenjem novih i praktičnih metoda suočavanja sa svakodnevnim stresom, nepovoljnim životnim okolnostima.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane s područja Općina Bogdanovci da nam se pridruže u četvrtak 27.7.2017. u 10 sati u prostorijama općine Bogdanovci kako bismo ih upoznale s našim programom i radom Udruge žena Vukovar te im pružile mnoge korisne savjete o sigurnosti.