Print

Obilježeni Dani kruha i zahvale za plodove zemlje

 

U vrtićkoj mješovitoj skupini “ Medvjedići“  prošloga su tjedna (10. – 14. listopada 2016.)  brojnim aktivnostima obilježeni Dani kruha i zahvale za plodove zemlje. Mijesili smo slano tijesto, izrađivali kruh, kiflice, kolače i ostale pekarske proizvode, posjetili pekaru „Luka“, pjevali, razgovarali i čitali o kruhu i načinu kako nastaje te pekli i kušali palačinke koje nam je pekla mama Marija.

Najveće veselje ipak je izazvao posjet velečasnog Dejana Čaplara, župnika naše Župe Kraljice Mučenika. Kratko smo s njime porazgovarali, a nakon toga je uslijedio program koji smo pripremili povodom njegova posjeta. Pokazavši što znamo i možemo, zajedno smo se pomolili te je velečasni blagoslovio ukusne proizvode koje su djeca donijela u vrtić, a dan prije ih zajedno sa svojim roditeljima, tatama, bakama i djedovima vrijedno pripremali za ovu zahvalnu svečanost.

Na blagoslov dječjih krušnih proizvoda pozvali smo i djelatnike Općine Bogdanovci, kamo su se s radošću odazvali gospodin Mario Pavlović, donačelnik  te gospođa Maja Župan, administrativna referentica.

Obogaćeni novim pekarskim iskustvima i susretima radujemo se novim izazovima i svečanostima.